Землетрус у Японії: постраждало 30 осіб, будинки залишилися без світла

Читать на русском
В Японії як мінімум 30 осіб постраждали у результаті землетрусу, який стався сьогодні неподалік префектури Фукусіма. 950 тисяч домогосподарств залишилися знеструмленими.

В Японії як мінімум 30 осіб постраждали у результаті землетрусу, який стався сьогодні неподалік префектури Фукусіма. 950 тисяч домогосподарств залишилися знеструмленими.

Про це повідомляє Japantimes.co.jp.

Епіцентр землетрусу був біля берегів Японії поряд із префектурою Фукусіма, в 220 кілометрах від столиці Токіо, де також відчувалися поштовхи, але в більш м'якому вигляді.

За даними місцевих сейсмологів, цей землетрус міг бути афтершоком великого землетрусу 2011 року, епіцентр якого був приблизно в тому ж місці, що і сьогоднішній поштовх. Тоді від наслідків загинули понад 15 тисяч осіб, були зруйновані низка населених пунктів, а також сталася аварія на атомній електростанції Фукусіма-1. Її наслідки ліквідують досі. Цього разу землетрус не призвів до надзвичайних подій на Фукусімі-1 та Фукусіма-2.

Метеорологи попереджають, що протягом тижня можуть відбуватися афтершоки й від цього землетрусу, але при цьому не очікують на появу цунамі. Відомо, що сили самооборони Японії перебуватимуть у режимі підвищеної готовності у разі необхідності реагувати на запити на місцях.

Раніше повідомлялося, що в Японії зафіксували землетрус магнітудою 7.0 - 7.2. Він стався неподалік регіону Фукусіма.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: