У Полтаві церкві відключили газ через підозру в його крадіжці

Читать на русском

У Свято-Троїцькому храмі УПЦ МП у Полтаві працівники «Полтавагазу» знайшли самовільне газове обладнання і опломбували його.
Фото: poltava.to

У Свято-Троїцькому храмі УПЦ МП у Полтаві працівники «Полтавагазу» знайшли самовільне газове обладнання і опломбували його.

Про це повідомило місцеве видання «Полтавщина».

«У них стоїть два котла. Один із них, великий, споживає газу більше, ніж враховує лічильник. Тобто, лічильник працює на максимумі, але не враховує реальні об’єми споживання газу. По суті — це крадіжка газу. Ми опломбували самовільне обладнання і готові до діалогу. Але поки з нами ніхто з цієї релігійної громади не контактує», – розповів в.о. голови правління «Полтавагазу» Олександр Чухрай.

Незаконний котел знайшли під час технічного обслуговування газового обладнання Хрестовоздвиженського монастиря, на території якого стоїть церква.

Працівник котельні, який працює при храмі, вважає, що газовики прийняли помилкове рішення. За його словами, котли стоять вже багато років. Їх та лічильник встановили газовики й питань до релігійної громади не виникало.

За даними «Полтавагаз збуту», ціна на природний газ для промислових споживачів та бюджетних і релігійних організацій у регіоні з 1 січня 2021 року була встановлена на рівні 8,91 грн за кубометр, а в лютому зросла до 9,96 грн.

Нагадаємо, у січні уряд знизив ціну на газ для українців до 6,99 грн за кубометр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: