В Егейському морі сталася серія землетрусів

Читать на русском
В Егейському морі біля грецького острова Лесбос стався землетрус магнітудою 4,8, після чого була серія поштовхів.
Фото з відкритих джерел.

В Егейському морі стався землетрус магнітудою 4,8, після чого була серія поштовхів.

Як пише Ekathimerini, з посиланням на Афінський геодинамічний інститут, епіцентр підземного поштовху перебував у морі за 46 км на північний захід від Лесбоса. Його осередок залягав на глибині 14,9 км. Землетрус відчувався і на сусідньому острові Хіос.

Україна надасть 20 мільйонів допомоги постраждалій від землетрусу ХорватіїКабінет міністрів виділить з резервного фонду 20 мільйонів гривень гуманітарної допомоги Хорватії для подолання наслідків землетрусу.

Практично відразу ж в тому ж районі стався другий поштовх магнітудою 4,8. Осередок залягав на глибині 12,5 км. О 08:00 - третій поштовх магнітудою 4,5 з вогнищем на глибині 15,9 км. Повідомляється, що до першого землетрусу магнітудою 4,8 на острові зафіксували слабший поштовх магнітудою 3,8.

Відомості про потерпілих або руйнування поки не надходили.

Раніше повідомлялося, що в Хорватії після потужних землетрусів торік грудня не вщухають підземні поштовхи і утворюються величезні прірви. Всього в країні було зафіксовано понад 500 підземних поштовхів.

Також повідомлялося, що на індонезійському острові Ява прокинувся вулкан Мерапі. Він почав вивергати суміш із розпечених скельних уламків та попелу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: