Під Радою сьогодні протестували мисливці

Читать на русском
У Києві 27 січня біля Верховної ради мисливці протестували проти законопроєктів, які можуть змінити правила підготовки собак до полювання.
ubr.ua

У Києві сьогодні, 27 січня, біля Верховної ради пройшла акція протесту під назвою «Всеукраїнський попереджувальний мітинг провідних мисливських організацій і господарств».

Про це повідомляє ubr.ua.

За даними порталу, близько 300 мітингувальників вимагали від народних депутатів не приймати ряд законів, які, за їхніми словами, є «убивчими» для мисливського собаківництва, мисливської, лісової та інших аграрних галузей.

Люди вийшли на акцію протесту під будівлю ВР з плакатами: «Мисливець - друг природи», «Руки геть від мисливських собак», «Мисливські собаки народжені для полювання», «Підтримувати полювання, а не знищувати», «Мисливські собаки - це необхідність, а не примха», «Полювання - найбільш ефективний інструмент охорони тваринного світу».

Сотни охотников пришли под Раду: требуют не принимать "убийственные" законыUBR

За словами самих мітингувальників, вони виступали проти прийняття законопроекту №2232, який пропонує внести ряд змін до деяких законодавчих актів, що стосуються підготовки собак мисливських порід до полювання, а також регулювання чисельності деяких видів диких тварин.

Документ спрямований проти незаконного використання тварин в якості живої приманки при підготовці собак мисливських порід і ловчих птахів до полювання.

Учасники акції також виступають проти ухвалення Радою законопроектів №0870, №2351, №3563.

Мисливці, зокрема, побоюються, що в Україні можуть змінити правила підготовки собак до полювання, заборонять відстріл бродячих і диких тварин і закриють станції для притравлювання.

Нагадаємо, на цьому тижні в Одесі пройшла акція протесту моряків. На неї відреагував глава Мінінфраструктури Владислав Криклій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: