У світі скоротився розрив між бідними та багатими – Bloomberg

Читать на русском
Зниження нерівності почалося ще у 2007 році, проте торік воно виявилося набагато більш значним.

Пандемія китайського коронавірусу нерівномірно вразила країни з різним рівнем доходу на душу населення - тому значно скоротився розрив між бідними та багатими.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дослідження лауреата Нобелівської премії Ангуса Дітона з Принстонського університету.

Зниження нерівності почалося ще у 2007 році, проте торік воно виявилося набагато більш значним.

Хто зі світових лідерів вакцинувався від коронавірусуВакцинували проти коронавірусу Папа Римський Франциск, прем'єр Ізраїлю, президенти Словаччини, Чехії, Греції та Румунії.

«Це більше говорить нам про жахливу нездатність багатьох західних урядів захистити своїх громадян, ніж про успіхи бідніших країн. Пандемія виявила трагічні прогалини в системах громадської охорони здоров'я багатьох країн», - підкреслило видання.

Наводяться як приклад США. У цій країні з високим доходом на душу населення в середньому - найбільша кількість громадян, які померли від коронавірусу.

«Ситуація може змінитися, оскільки пандемія триває, а багатші країни покращують доступ до вакцин. Але величезна кількість смертей від коронавірусу в найбагатших країнах світу, таких як США, Великобританія і Швеція, як і раніше вражає», - зазначив Ангус Дітон.

У дослідженні також відзначається, що країни, які вирішили не впроваджувати жорсткий карантин заради захисту економіки, особливої ​​вигоди не отримали.

Нагадаємо, в Британії за день вакцинували від коронавірусу 343 тисяч громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: