Угорщина навряд чи буде використовувати російську COVID-вакцину – Орбан

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в країні навряд чи використовуватимуть російську вакцину від коронавірусу Супутник V. Причиною є обмежені виробничі потужності.
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в країні навряд чи використовуватимуть російську вакцину від коронавірусу «Супутник V». Причиною є обмежені виробничі потужності.

Про це пише видання Euractiv.

«Ми знаємо, що російська вакцина хороша, але її недостатньо і, ймовірно, не буде достатньо, оскільки існують обмеження виробничих потужностей», – сказав він.

За словами прем'єра, порівняно з російським препаратом, китайська вакцина перспективніша та вона буде доступною раніше і в великих кількостях.

«В ідеалі ви зможете вибрати, чи хочете ви зробити собі щеплення – західною або китайською вакциною», – сказав політик.

Нагадаємо, раніше угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що Угорщина отримала шість тисяч доз російської вакцини від коронавірусу. Перша партія російської вакцини країна отримала ще у листопаді.

Однак пізніше, 31 грудня, голова адміністрації прем'єр-міністра країни заявив, що Угорщина відмовилася від закупівель російської вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: