Рішення щодо карантину були правильними – Єрмак

Читать на русском
Україна має меншу відносну смертність (від кількості заражень) в порівнянні з Великобританією, Францією чи Італією.

Рішення по карантину під час пандемії були правильними.

Відповідну заяву зробив у своїй колонці на сайті LIGA.net глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, навіть найпотужніші країни виявилися не готові до пандемії.

«Розрахунки показують: вдалося уникнути масштабної трагедії - без жорсткого карантину навесні та адаптивного влітку кількість смертей від COVID-19 в Україні до кінця року могло скласти 125-145 тисяч», - пише Єрмак.

Він зазначив, що Україна має меншу відносну смертність (від кількості заражень) в порівнянні з Великобританією, Францією чи Італією.

Під знаком коронавірусу: якими головними реформами запам'ятався 2020 рікРік, що минає, пройшов під знаком пандемії коронавірусу та подолання її наслідків. Та попри це, в Україні відбувалися зміни й в багатьох інших сферах. В яких саме – підбивав підсумки політолог Олександр Радчук.

«Не дивлячись на світову кризу, падіння української економіки 2020 складе близько 5%. Це точно кращий результат, ніж прогнозували нам вчені та показують багато інших країн», - зазначив глава ОП і як приклад навів прогнози Єврокомісії: за 2020 рік економіка єврозони скоротиться на 7,8%.

«Не дивлячись на світову кризу Україна зберігає макроекономічну стабільність і вчасно виплачує борги. Як би не критикували президентські програми Велике будівництво, дешевого кредитування та інші заходи підтримки економіки, саме вони допомогли пом'якшити економічне падіння», - вважає він.

«У наступному році нас чекає дуже багато цікавої та важливої ​​роботи. Володимир Зеленський надав чітке стратегічне бачення - прискорення розвитку України. І наше завдання - перетворити це на реальне поліпшення життя всіх українців», - розповів глава ОП про плани на наступний рік.

Зокрема, планують приділити серйозну увагу освітнім і культурним об'єктам, будівництва доріг і ремонтувати туристичні «магніти».

Раніше в МОЗ виключили перенесення жорсткого карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: