МОЗ закупить ліки від COVID, проти яких виступила ВООЗ

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України надалі купуватиме ліки від коронавірусу з недоведеною ефективністю попри рекомендацію ВООЗ.
Фото: Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я України надалі купуватиме ліки від коронавірусу з недоведеною ефективністю попри рекомендацію ВООЗ.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Йдеться про виділення коштів на централізовану закупівлю лікарських засобів «Імуноглобулін» та «Тоцилізумаб». Ці два лікарські засоби внесені до національного протоколу лікування COVID-19. Цей протокол складається нашими найкращими провідними фахівцями нашої країни, які кожного дня лікують українців, хворих на COVID-19, рятують їхнє життя. Якщо українські спеціалісти, використовуючи це, рятують життя українців, то ми будемо закуповувати і постачати в лікарні ці лікарські засоби для того, щоб вони і далі рятували», – розповів очільник МОЗ.

За його словами, проведене в Україні дослідження ефективності «імуноглобуліну» показало непоганий результат.

У ВООЗ висловили стурбованість тим, що Кабмін виділив 125 млн гривень на препарати від коронавірусу, ефективність яких не доведена. Відповідний лист глава регіонального Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге направив до Міністерства охорони здоров'я в понеділок, 28 грудня.

Лист свідчить, що Україні слід переглянути свою практику призначення експериментальних ліків від COVID, а такий великий бюджет варто направляти на забезпечення кисневої терапії та необхідних матеріалів.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірусом захворіли 4 385 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: