Україна запустить власну систему трансплантації через три роки – Степанов

Читать на русском
Для того, щоб українці змогли отримувати усіх необхідні їм медичні послуги, не виїзджаючи з країни, Україна планує запустити власну систему трансплантації органів вже через три роки.
Фото: МОЗ

Для того, щоб українці змогли отримувати усіх необхідні їм медичні послуги, не виїзджаючи з країни, Україна планує запустити власну повноцінну систему трансплантації органів вже через три роки.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

За його словами, через три роки Україна зможе досягти так званої трансплантаційної незалежності й громадяни, які потребують пересадки органів, зможуть отримати таку операцію, не виїжджаючи з країни.

Міністр зауважив, що цього тижня Кабмін прийняв постанову про Єдину державну інформаційну систему трансплантації органів і тканин.

«Мета цієї постанови: забезпечити запуск з 1 січня 2021 цієї системи, яка повинна забезпечити зіставлення пари донор-реципієнт. Без цієї системи не зможе повноцінно функціонувати система трансплантації», - зазначив Степанов.

Він додав, що цього тижня також було прийнято рішення про створення єдиного центру, який буде займатися усіма питаннями трансплантації.

Нагадаємо, про плани досягти т.з. трансплантаційної незалежності у МОЗ заявили у серпні.

Також ми писали, що Кабмін затвердив тарифи по трансплантації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: