У ЦГЗ розповіли, яку вакцину від коронавірусу швидше за все отримає Україна

Читать на русском
Ефективність вакцини Astra Zeneka оцінюється в 70%, тоді як у Pfizer/BioNTech - 95%, Moderna - 94%. Але дві останні необхідно зберігати за температури -60/-80 ° C, а третю - від +2 до + 8° C.

Україна швидше за все отримає вакцину від коронавірусу компанії Astra Zeneka.

Про це повідомив голова Центру громадського здоров'я Ігор Кузин в коментарі УП у вівторок, 22 грудня.

Він нагадав, що ефективність вакцини Astra Zeneka оцінюється в 70%, тоді як у Pfizer/BioNTech - 95%, Moderna - 94%. Але дві останні треба зберігати за температури -60/-80 °C, а третю - від +2 до + 8°C.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

«Разом з тим зараз дуже багато вакцин, які перебувають на останній фазі клінічних досліджень. Яку вакцину ми отримаємо залежати від того, в які часові рамки буде відбуватися виробництво цієї вакцини. За тією інформацією, яка у нас є, Pfizer збирається виготовити 50 млн доз вакцин до кінця 2020 року, Moderna - 20 млн доз, а Astra Zeneka - 100 млн доз. Коли ми надіслали запит на COVAX, ми враховували умови зберігання, які можемо собі дозволити, тому, з огляду на виробничі потужності, є надія, що ми отримаємо вакцину від Astra Zeneka. Але точну відповідь на те, вакцина якого виробника потрапить в Україні за програмою COVAX, ми зможемо отримати лише в січні 2021 року», - заявив Кузін.

Нагадаємо, в Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: