Антитіла від COVID зберігаються в організмі більше 6 місяців – вчені

Читать на русском
Антитіла, які з'явилися в організмі людини після перенесення нею коронавірусної хвороби, зберігаються більше 6 місяців.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Антитіла, які з'явилися в організмі людини після перенесення нею коронавірусної хвороби, зберігаються більше 6 місяців.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Університетською клінікою Іннсбрука (Австрія), пише Укрінформ.

У ньому взяли участь 29 осіб з середнім віком 44 роки, які захворіли на COVID-19 у березні. Вони тестувалися на антитіла через декілька тижнів, три та шість місяців після захворювання. В усіх випадках антитіла були виявлені.

«Це свідчить про збереження постійного, стабільного та довгострокового імунітету», - заявив керівник дослідження Флоріан Дайзенхаммер.

Він додав, що слід відрізняти імунітет та антитіла. За його словами, імунна система людини «реєструє та записує типові характеристики вірусу» і постійно зберігає ці дані у своїх «комірках пам’яті», таким чином імунітет зберігається на все життя. При цьому, форма перебігу захворювання різниці не відіграє.

Щодо антитіл, які безпосередньо «атакують вірус», то їх кількість з часом може зменшуватися, однак новий контакт з цим вірусом приводить до швидкої реактивації завдяки «коміркам пам’яті».

Дайзенхаммер також зауважив, що наразі немає чіткої небезпеки повторного зараження для людей, які раніше були інфіковані коронавірусом. Він додав, що ті поодинокі випадки повторного захворювання, які мали місце, є «реактивацією вірусу», а не новим захворюванням.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під час випробування американо-німецької вакцини Pfizer від коронавірусу у Сполучених Штатах померли шестеро учасників випробувань. Двом з них ввели справжній преперат, інші – отримували плацебо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: