Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні стабілізувалася – Степанов

Читать на русском
Степанов зазначив, що Україні вдалося збити «ураганне поширення коронавірусу» за рахунок запроваджених раніше карантинних обмежень.

В Україні станом на 9 грудня стабілізувалася ситуація з поширенням COVID-19.

Про це повідомив сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

За словами міністра, в країні зменшилася кількість хворих, а також кількість госпіталізацій.

Степанов зазначив, що Україні вдалося збити «ураганне поширення коронавірусу» за рахунок запроваджених раніше карантинних обмежень.

«Ситуація за кількістю хворих повністю стабілізувалася на сьогодні. Якщо ми порівнюємо тижневу статистику, ми бачимо зменшення кількості хворих, зменшення кількості госпіталізованих», - сказав Степанов.

Міністр зазначив, що зменшення кількості нових заражень не пов'язане зі зменшенням тестувань, а навпаки - кількість тестувань скоротилося через зменшення захворюваності.

«На сьогодні ми тестуємо людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби або надходять до лікарні з пневмонією. Я маю на увазі тестування методом ПЛР. Отже, коли зменшується кількість звернень людей, які мають ознаки респіраторного захворювання, то зменшується і кількість тестувань», - додав Степанов.

Нагадаємо, за минулу добу 8 грудня, в Україні підтвердили 12 585 нових випадків коронавірусу - одужали майже на 2 тисячі осіб більше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: