Кіпр змінить правила в'їзду для іноземців

Читать на русском
Уряд Кіпру змінить правила в'їзду для іноземців з 1 березня 2021 року. Кіпр поділить країни на чотири зони.
outdoorukraine.com

Уряд Кіпру змінить правила в'їзду для іноземців з березня 2021 року. Влада ухвалила оновлений план поступового відновлення польотів в країну.

Про це повідомляється на сайті уряду Кіпру.

«Низький сезон» та COVID-19: коли повноцінно відновиться авіаперевезенняНа зменшення кількості авіаперельотів вплинула, як і коронакриза, так і зимовий сезон, коли традиційно польотів здійснюється менше, вважає експерт.

З 1 березня 2021 року Кіпр поділить країни на чотири зони, до яких будуть м'якші або жорсткіші вимоги для приїжджих.

Україна потрапила до «червоної» зони. У зв'язку з цим українці, щоб потрапити на Кіпр, повинні будуть зробити два ПЛР-тести: один за 72 години до вильоту, другий - в аеропорту після прибуття.

Обмеження по зонам:

  • «Зелена» зона - всі країни ЄС; звідти туристи можуть без обмежень прилітати в аеропорти Лімасола і Пафосу;

  • «Помаранчева» зона - країни Європейського економічного простору, зокрема Велика Британія і Швейцарія; перед посадкою на літак на Кіпр потрібно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений протягом 72 годин до прибуття;

  • «Червона» зона - країни поза ЄС. Зокрема - Україна, Росія, Ізраїль, ОАЕ, Ліван, Йорданія, Саудівська Аравія, Єгипет, Білорусь. Громадяни цих країн повинні зробити два ПЛР-тести: один за 72 години до вильоту, другий - в аеропорту після прибуття. Самоізоляція не передбачена;

  • «Сіра» зона - всі країни, які не потрапили в три попередні категорії. З них дозволять прилітати тільки громадянам Кіпру, іноземцям з видом на проживання на Кіпрі і власникам спеціальних дозволів. Після прильоту їм доведеться 14 днів провести на ізоляції.

Зараз і до 1 березня на Кіпрі діє система, при якій країни розділені на три категорії: A, B і С. Україна відноситься до категорії C. Це означає, що в'їзд дозволений тільки окремим категоріям осіб.

Нагадаємо, у листопаді Синод Православної церкви Кіпру схвалив рішення про визнання автокефалії Православної церкви України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: