У Миколаєві відкриють перший мобільний госпіталь для COVID-пацієнтів

Читать на русском
У Миколаєві в середині грудня планується відкриття першого мобільного госпіталю на 60 ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусом.

У Миколаєві в середині грудня планується відкриття першого мобільного госпіталю на 60 ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусом.

Гроші на подібні установи по країні вже виділені, повідомив в суботу, 5 грудня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише Інтерфакс-Україна.

«У Миколаєві 19 грудня відкриється перший мобільний госпіталь на 60 ліжкомісць, він буде з модульних конструкцій», - сказав Ляшко.

За його словами, гроші на розгортання мобільних госпіталів виділені. Питання розміщення такого госпіталю - на розсуді місцевої влади.

«Питання локації залишаються питаннями локацій. Якщо десь, як в Донецькій області, його зручно буде розгорнути на базі новозбудованого триповерхової будівлі психіатричної лікарні, то його розгорнуть там. Якщо зручно розгорнути на відкритій місцевості, то розгорнуто там. Важливо, щоб там був кисень», - розповів Ляшко.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу підтвердили COVID-19 ще у 13 825 осіб. Серед нових хворих - понад 600 медичних працівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: