Влада Чехії заявила про пом'якшення карантину

Читать на русском
Уряд Чехії оголосив ослаблення жорсткого карантину з четверга, 3 грудня. Дозволять працювати ресторанам і скасують комендантську годину.

Уряд Чехії оголосив ослаблення жорсткого карантину з четверга, 3 грудня. Дозволять працювати ресторанам і скасують комендантську годину.

Про це повідомляє Irozhlas.cz.

На позачерговому засіданні в неділю влада знизила рівень епідеміологічної небезпеки з четвертого на третій. Міністр охорони здоров'я Ян блатних оголосив плановані пом'якшення.

З четверга дозволяється робота ресторанів і закладів громадського харчування в обмеженому режимі. Магазини та інша роздрібна торгівля знову зможуть працювати в неділю, що при чинних обмеженнях було заборонено.

Скасовується дія комендантської години з 23:00 до 5:00. Також збільшується допустима кількість людей для зборів на відкритому повітрі - з 6 до 50 осіб. У приміщеннях можна збиратися групами до 10 осіб.

Відновлять роботу музеї та галереї. Їх можна буде заповнювати на чверть від передбачуваної заповнюваності. Також допускається проведення екскурсій в них для груп до 10 осіб за дотримання соціальної дистанції. Театри та кінотеатри поки що залишаться закритими.

Уряд заявив, що поточна ситуація дозволяє пом'якшити карантин і створити більш приємні умови для населення до Різдва.

Нагадаємо, ще в жовтні Польща, Чехія і Німеччина били рекорди по добовому приросту випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: