Проблем з медичним киснем в Україні немає – Данілов

Читать на русском
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов запевняє, що в Україні немає проблем з киснем, який життєво важливий в лікуванні при важких формах захворювання коронавірусом.
Фото: пресслужба РНБО

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов запевняє, що в Україні немає проблем з киснем, який життєво важливий в лікуванні при важких формах захворювання коронавірусом.

Про це він розповів в інтерв'ю «Фокусу».

«Проблеми з киснем у країні немає. У нас є майже два десятка сертифікованих виробництв. Є питання логістики, технічного забезпечення. Але вони вирішуються. Я не можу сказати, що всі сидять і чогось чекають. Так, виникають нестандартні ситуації – бувають випадки, які викликають резонанс, але це не масове явище», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, за яких умов буде введено тотальний карантин, Данілов відповів, що «все залежить від поведінки громадян».

«Наша система моніторингу «СОТА», яка працює з використанням штучного інтелекту, дозволяє на два місяці вперед спрогнозувати ситуацію по всій країні і по окремих регіонах. Є оптимістичний і песимістичний сценарії розвитку ситуації з COVID-19», – розповів керівник Радбезу, додавши, що не хоче говорити про другий сценарій.

Водночас Данілов зазначив, що за умови дотримання рекомендацій медиків в середині грудня можна вийти на позитивну динаміку.

Він наголосив на важливості дотримання українцями заходів безпеки: «звести до мінімуму кількість контактів, користуватися всіма засобами захисту».

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 16 ​​218 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: