Латвія посилила карантин через пандемію

Читать на русском
У Латвії у 12 районах навколо Риги запровадили нові карантинні обмеження. Раніше влада  ввела в країні режим надзвичайного стану.
Фото - Reuters.

У Латвії у 12 районах навколо Риги запровадили нові карантинні обмеження. Їх посилили у тих муніципалітетах, де 14-денний приріст заражень коронавірусом на 100 тисяч населення перевищував на 50% середні показники в країні.

З 27 листопада лише учні початкової школи та діти дошкільного віку продовжать ходити у навчальні заклади. Решта учнів повинні будуть перейти на дистанційне навчання, пише Delfi.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

Крім того, громадський транспорт буде перевозити до 50% пасажирів від своєї місткості, а закладам торгівлі дозволено одночасно впускати 20% клієнтів від можливої кількості.

Також будуть зачинені усі культурні заклади, а виставки і ярмарки відкладаються. Крім того, забороняються приватні вечірки, за винятком таких подій, як похорони та хрестини.

Нагадаємо, влада Латвії ввела в країні з 9 листопада режим надзвичайного стану. Він триватиме в країні як мінімум до 6 грудня, але може бути продовжений, якщо ситуація з коронавірусом в країні не покращиться.

Разом з тим нещодавно уряд Латвії вирішив штрафувати людей, які не носять маски в громадських місцях. Розмір штрафу буде коливатися від 10 до 50 євро.

Раніше прем'єр-міністр Латвії пішов на самоізоляцію.

Також міністр охорони здоров'я України Максим Степанов отримав позитивний результат тесту на COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: