Зарплати антикорупціонерів: скільки в жовтні заробили голови НАБУ, НАЗК і САП

Читать на русском

Конституційний суд скасував карантинні обмеження для зарплат чиновників, і вони одразу заграли іншими фарбами. У жовтні це було особливо помітно по сумах, які отримали керівники антикорупційних органів – від 150 до майже 400 тисяч гривень. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

Найбільше минулого місяця заробив заступник директора Національного антикорупційного бюро Анатолій Новак – 388 тис. 205 грн. У цю суму увійшли оклад, доплати за вислугу років, спеціальне звання, науковий ступінь, доступ до державної таємниці, а також близько 194 тис. грн матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Зарплата директора НАБУ Артема Ситника склала 162 тис. 636 грн, йому в тому числі виплатили 32,5 тис. грн за період тимчасової непрацездатності у вересні-жовтні. Його заступники Гізо Углава і Тетяна Варварська заробили 148 тис. 398 грн і 162 тис. 234 грн відповідно.

Високі зарплати були також в Національному агентстві з питань запобігання корупції, більшість функцій якого КСУ визнав неконституційними. Очільник НАЗК Олександр Новіков заробив 179 тис. 90 грн. У його заступників зарплата в жовтні була набагато вище: Роман Сухоставець заробив 306 тис. 873 грн, Олександр Стародубцев – 304 тис. 163 грн, Іван Пресняков – 300 тис. 540 грн. Все керівництво НАЗК отримало премії за вересень або жовтень, Преснякову ще виплатили відпускні з матеріальною допомогою на оздоровлення, Сухоставцю та Стародубцеву – допомогу для вирішення соціально-побутових питань.

Зарплата виконувача обов'язків керівника САП Максима Грищука склала 191 тис. 175 грн, в цю суму увійшла компенсація за невикористані дні відпустки.

Зарплати керівників антикорупційних органів за вересень можна подивитися на нашій інфографіці.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: