Президента Перу усунули з посади

Читать на русском
Президента Перу Мартіна Віскарру усунули із займаної посади. За таке рішення проголосували 105 депутатів із 130 Конгресу країни.
Фото - twitter.com/prensapalacio

Президента Перу Мартіна Віскарру усунули із займаної посади. За таке рішення проголосували 105 депутатів із 130 Конгресу країни.

«Конгрес Перу проголосував за усунення з посади президента Мартіна Віскарри під час процесу імпічменту за звинуваченнями у корупції, що стало другою спробою законодавців усунути його із займаної посади за останні кілька місяців. Мартіна Віскарру звинувачують у тому, що на посаді губернатора він брав хабарі від компаній, які отримали контракти на проведення громадських робіт. Для усунення президента з посади необхідно 87 голосів. За рішення проголосувало 105 депутатів, 19 — проти, ще четверо утрималися», — пише «Голос Америки».

Віскарра відкинув звинувачення, назвавши їх помилковими.

Нагадаємо, колишній віцепрезидент Перу Мартін Віскарра заступив на посаду глави держави у 2018 році після відставки Педро Кучинського.

Експрезидент Кучинський пішов у відставку через скандал з підкупом голосів конгресменів.

Щодо нього проводилося розслідування у справі про корупційний скандал довкола бразильського будівельного концерну Odebrecht. 80-річного політика підозрювали у відмиванні грошей.

Суд дав Кучинському три роки в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: