Пандемія може стати причиною Третьої світової – Генштаб Британії

Читать на русском
Пандемія коронавірусної інфекції та викликана нею криза можуть призвести до нової світової війни, яка почнеться внаслідок виходу локальних конфліктів з-під контролю.
Фото з відкритих джерел

Пандемія коронавірусної інфекції та викликана нею криза можуть призвести до нової світової війни, яка почнеться внаслідок виходу локальних конфліктів з-під контролю.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Великої Британії генерал Нік Картер, пише Sky News.

Він зазначив, що економічна криза, яка почалася через пандемію, вже призвела до загострення низки регіональних конфліктів, які дуже точно відображають ті, котрі призвели до двох попередніх світових війн.

«Я думаю, що реальний ризик з урахуванням багатьох регіональних конфліктів, які відбуваються в даний момент, полягає в тому, що ескалація посилиться. Я думаю, що це те, від чого ми повинні остерігатися», - підкреслив Картер.

Він не зазначив, які саме конфлікти можуть стати причиною глобальної війни, але зазначив, що вони ставатимуть все масштабнішими.

«Це означає, що, можливо, буде задіяно більше людей, буде задіяно більше зброї, і перш, ніж ви зможете його стримати, він призведе сторони до повномасштабної війни», - підкреслив офіцер.

Нагадаємо, на планеті зафіксовано вже понад 50 млн випадків зараження COVID-19.

Також ми писали, що на норкових звірофермах Данії виявили мутацію коронавірусу, яка може спричинити нову пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: