У Київській області посилили карантин

Читать на русском
У Київській області обмежили відвідування навчальних закладів та прийом відвідувачів у розважальних закладах у «червоній зоні».
Слово і діло

У Київській області обмежили відвідування навчальних закладів та прийом відвідувачів у розважальних закладах у «червоній» зоні.

Про це заявив під час брифінгу голова Київської ОДА Василь Володін, передає пресслужба відомства.

«У «червоній» зоні обмежено відвідування навчальних закладів одержувачам освіти - виняток: установи дошкільної освіти, спецшколи, навчально-реабілітаційні центри; прийом відвідувачів у закладах розважальної діяльності, відвідувачів суб'єктами господарювання, які займаються діяльністю у сфері побутового обслуговування населення - виняток: торгівля продуктами, паливом, засобами гігієни, лікарськими препаратами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, аргохімікатами, насінням та усадочним матеріалом», - сказав він.

Карантин «вихідного дня»: чи доцільні нові обмеженняБез обмеження роботи розважальних закладів посилення карантину не буде дієвим, вважає експерт.

Також, за його словами, на відміну від шкіл, дитячих садків у «червоній» зоні на Київщині продовжують функціонувати. Однак у роботі мають певні обмеження.

«Установи дошкільної освіти, які зараз знаходяться в зоні високої епідемічної небезпеки, мають керуватися рішеннями місцевих комісій з питань ТЕБ ​​та НС. Це стосується ретельного дотримання всіх протиепідемічних та санітарних норм. Також є обмеження за кількістю дітей. У групі їх може бути одночасно не більше 15», - пояснив Василь Володін.

Якщо серед працівників або дітей певного дитсадка фіксують захворювання коронавірусом, заклад тимчасово закривають.

До «червоної» зони в Київській області віднесені 5 міст та 1 район, решта - перебувають у «помаранчевій зоні».

Нагадаємо, в МОЗ не виключають впровадження карантину «вихідного дня».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: