В Умані напали на неповнолітнього хасида

Читать на русском
В Умані невідомі напали на громадянина Ізраїлю 2003 року народження і поранили його ножем. Глава МЗС України відреагував на інцидент.
фото з відкритих джерел

В Умані невідомі напали на громадянина Ізраїлю 2003 року народження і поранили його ножем.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в понеділок, 19 жовтня.

Чи повернулася Україна в «лихі 90-ті»: як змінився рівень злочинності з 1992 рокуЯк змінився рівень злочинності в Україні з 1992 року – кількість вбивств, грабежів, зґвалтувань.

За даними правоохоронців, інцидент стався 18 жовтня на вулиці Софії Перовської. Невідомий чоловік підійшов до хасида і наніс йому ножові поранення.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група. Силовики оглянули місце злочину та обійшли прилеглі вулиці, щоб встановити, чи є камери відеоспостереження, які могли зафіксувати момент нападу.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) УКУ. Поліція розшукує хуліганів. Їм загрожує від 3 до 7 років в'язниці.

Відзначимо, в офіційному Telegram-каналі Об'єднаної єврейської громади України заявили, що нападників на 17-річного брацлавського хасида було троє.

«Напад було скоєно в затишному місці, за могилою рабі Нахмана. Троє нападників (на вигляд 20-22 років) напали на двох підлітків-хасидів 17-ти і 15-ти років. Молодший встиг втекти, старший отримав ножове поранення. При цьому події не передував якийсь конфлікт. Постраждалих чатували в підворітті», - розповіли в громаді.

На інцидент також відреагував глава МЗС України Дмитро Кулеба. Він заявив, що нападники повинні понести покарання.

«Україна була, є і буде віддана принципам недискримінації та мирного співіснування представників усіх віросповідань і національних меншин», - написав він у Twitter.

Нагадаємо, на вихідних у Львівській області напали на кандидата в депутати мерії.

А у вересні у Києві напали на співробітницю посольства США, жінка померла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: