У МОН озвучили зарплати вчителів після підвищення в 2021 році

Читать на русском

В Україні зарплата вчителів в наступному році буде підвищуватися двічі - в січні і в липні. Також передбачені надбавки.
фото з відкритих джерел

В Україні зарплата вчителів в наступному році буде підвищуватися двічі - в січні і в липні. Також передбачені надбавки.

Про це в понеділок, 19 жовтня, повідомило Міністерство освіти і науки.

У МОН прояснили ситуацію з підвищенням зарплат вчителівВідтермінування на рік постанови Кабміну №822 не скасовує доплати, надбавки і підвищення зарплат українських педагогів, яке закледене в держбюджеті-2021. Про це запевнили в МОН.

Так, з липня 2021 року посадовий оклад вчителів буде на 28% більше, ніж у вересні поточного року. Посадовий оклад молодого вчителя без категорії і стажу роботи з січня 2021 року підвищиться до 4 859 грн, з липня до 5 265 грн.

Посадовий оклад вчителя I категорії з січня збільшиться до 6 061 грн, з липня до 6 567 грн. У вчителя вищої категорії з січня 2021 року буде 6 461 грн, а з липня 7 001 грн.

Як уточнили у МОН, до окладу будуть додаватися надбавки за вислугу років близько 20%, для молодих вчителів - 10%, за престижність праці 5-30% та інші доплати (винагороду за сумлінну працю, кошти на оздоровлення тощо Посадовий оклад визначений з розрахунку 18 робочих годин на тиждень.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що до кінця 2021 року зарплати вчителів збільшаться майже на 30% в порівнянні з серпнем 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: