У МВФ підрахували збитки від пандемії

Читать на русском
Світова економіка може не дорахуватися близько 30 трильйонів доларів у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту (ВВП) через кризу, викликану пандемією коронавірусу.
Фото РБК

Світова економіка може не дорахуватися близько 30 трильйонів доларів у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту (ВВП) через кризу, викликану пандемією коронавірусу. Такі збитки можуть бути отримані протягом декількох років.

Таку заяву зробила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва на відкритті осінніх зустрічей зі Світовим банком.

«Протягом наступних п'яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у 28 трлн дол. втраченого ВВП», - підкреслила вона.

Як зазначила Георгієва, через кризу МВФ розглядає варіанти подальшого налаштування інструментів кредитування для підтримки нужденних країн.

«У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в 1 трильйон доларів, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми пригальмували виплату боргу для найбідніших країн-членів і мобілізували 21 мільярд доларів для кредитування на безвідсотковій основі», - додала директор МВФ.

Раніше в Мінфіні назвали ризики для економіки в 2021 році.

Також нагадаємо, в Мінфіні не знають, коли Україна отримає наступний транш від МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: