Польща оштрафувала «Газпром» на 7,6 млрд доларів

Читать на русском
Польща виписала штраф  Газпрому і п'яти європейським компаніям за співпрацю в проекті  Північний потік-2. Всі вони брали участь у будівництві трубопроводу.
Фото - «Газпром».

Польське Управління з охорони конкуренції і споживачів (UOKiK) виписало мільярдний штраф «Газпрому» і п'яти європейським компаніям за співпрацю в проекті «Північний потік-2». Всі вони брали участь у будівництві трубопроводу.

Про це йдеться у заяві на сайті регулятора.

«Північний потік-2» є неприйнятним — Зеленський31 серпня, Зеленський перебуває з офіційним візитом в Польщі. У Варшаві президент України провів зустріч з президентом Польщі.

На п'ять компаній накладено загальний штраф в розмірі 385 млн злотих (100 млн дол.), «Газпром» оштрафували на 29 млрд злотих (7,6 млрд дол.).

В управлінні зазначили, що будівництво газопроводу порушує польське антимонопольне законодавство.

Нагадаємо, Європарламент закликав припинити будівництво «Північного потоку-2».

Мета газопроводу «Північний потік-2» - об'єднати Німеччину і Росію через Балтійське море. Київ виступає проти цього проєкту, адже після запуску газопроводу Росія може припинити транзитне транспортування газу через Україну до Європи. Транзит газу щорічно приносить до українського бюджету близько 3 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: