У Чехії почав діяти режим надзвичайної ситуації

Читать на русском
У Чехії через поширення нового коронавірусу після майже піврічної перерви в понеділок відновлений режим надзвичайної ситуації.
Фото - Reuters.

У Чехії через поширення коронавірусу після майже піврічної перерви в понеділок, 5 жовтня, відновлений режим надзвичайної ситуації.

Як інформує МОЗ Чехії, обмеження введені на місяць.

В Україні оновили карантинне зонування: хто в «червоній» зоні5 жовтня, набуло чинності нове карантинне зонування. До червоної зони внесли два міста - Тернопіль та Канів.

Також президент республіки Мілош Земан закликав жителів країни «зціпити зуби» і витримати необхідний час, щоб побороти коронавірус. Він також заявив, що очікує від уряду рішучих заходів у боротьбі з хворобою.

Супутні режиму НС обмежувальні заходи передбачають різке скорочення кількості проведених в країні культурних і спортивних заходів. Так, з понеділка кількість учасників громадських заходів під відкритим небом обмежена до 20 осіб, а в приміщеннях - до 10.

Також з понеділка на два тижні закриті школи в районах, де коронавірусна інфекція поширюється найшвидшими темпами. З цього дня футбольні та хокейні зустрічі будуть проходити без уболівальників. Вводиться тимчасова заборона на оперні вистави та оперети.

За останніми даними, в Чехії за весь час пандемії було виявлено 81711 випадків COVID-19, померли 722 людини.

В Україні за минулу добу коронавірус виявили у 3771 людини, зафіксовано 33 летальних випадки, 1145 пацієнтів одужали. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 230 233 особи.

Нагадаємо, в Україні оновили карантинне зонування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: