У Полтаві відмовилися посилювати карантин

Читать на русском
Влада Полтави виступила проти карантинних обмежень, які передбачає помаранчева зона, та закликала заклади працювати у звичайному режимі.
кадр з відео facebook.com/watch/oleksandr.shamota

Виконуючий обов'язки мера Полтави Олександр Шамота виступив проти карантинних обмежень, які передбачає «помаранчева» зона.

Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook в понеділок, 5 жовтня.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

«З сьогоднішнього дня Полтава в помаранчевій карантинній зоні. А для нас це означає, що ми повинні закрити хостели, фітнесклуб, ресторани та інші заклади сфери обслуговування. При цьому ніяких компенсаторів ні підприємцям, ні міському бюджету держава не пропонує», - сказав Шамота.

Він закликав заклади торгівлі, обслуговування і фітнес-клуби працювати в звичайному режимі, незважаючи на встановлені урядом обмеження.

Крім того, Шамота додав, що міська рада відкриває гарячу лінію безоплатної правової допомоги.

«Тому якщо до вас прийшла перевірка і намагається скласти протокол, будь ласка, зверніться і отримаєте консультацію юристів», - заявив в.о. мера Полтави.

Нагадаємо, з 5 жовтня в Україні почало діяти нове карантинне зонування. Полтава виявилася в «помаранчевій» зоні. До «червоної» потрапили два міста.

Раніше в МОЗ розповіли про ефективність карантинних заборон в областях з «червоної» зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: