У Луганській області палає ліс, евакуюють села

Читать на русском

У Луганській області рятувальники гасять пожежі поблизу сіл Трьохізбенка, Кряківка, Муратово, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району, де в середу, 30 вересня, виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

Про це повідомляє ДСНС.

Станом на 16 год. 50 хв, на території Луганської області основні зусилля в гасінні лісових пожеж зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру сталося розповсюдження вогню, зокрема: пожежа лісового масиву на загальній площі близько 50 га в районі сіл Кряківка і Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв і постраждалих немає.

Через шквалистий вітер лісова пожежа поширилася на територію села Муратово Новоайдарського району. Інформації про жертви та постраждалих немає. Проводиться евакуація населення сіл Муратове і Капітанове. Інформація уточнюється.

Крім того, тривають пожежі лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі сіл Малинове, Піщане та Артема Станично-Луганського району та на загальній площі близько 8 га між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. Існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти.

Кількість пошкоджених вогнем будівель і споруд уточнюється.

Всього в гасінні лісових пожеж в трьох районах залучено 192 людини і 44 одиниці техніки.

Відзначається, що гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю більше 20 м/с, через якого також існує загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Нагадаємо, в Україні посилять відповідальність за порушення пожежних норм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: