Прем'єр-міністр Лівану подав у відставку

Читать на русском
У суботу, 26 серпня, прем'єр-міністр Лівану Мустафа Адіб подав у відставк на тлі політичної кризи навколо формування уряду.
flickr.com/worldpolicyconference

У суботу, 26 серпня, прем'єр-міністр Лівану Мустафа Адіб подав у відставк на тлі політичної кризи навколо формування уряду. Це несе загрозу в питанні міжнародної допомоги для постраждалої від кризи та серпневого вибуху країни.

Про це пише Associated Press.

Адіб, який мав був сформувати новий уряд, заявив про провал спроб це зробити. Він пробув на посаді менш як місяць.

«Я вибачився за продовження місії по формуванню уряду після того, як стало ясно, що Кабінет міністрів відповідно до тих характеристик, які я поставив перед ним, приречений на невдачу», - сказав він журналістам.

За даними місцевих ЗМІ, робота щодо формування уряду зупинилася через позицію шиїтських партій «Амаль» і «Хезболла», які запропонували своїх міністрів і зажадали збереження за шиїтами фінансового портфеля, з чим не погодилися інші політичні сили.

Відзначимо, Ліван потребує фінансової допомоги, але Франція та інші країни відмовилися надати допомогу до проведення серйозних реформ, щоб подолати десятиліття корупції у владних колах.

Адіб раніше обіймав посаду посла Лівану в Німеччині.

Нагадаємо, 10 серпня уряд Лівану пішов у відставку в повному складі, це пов'язано з акціями протесту, які відбулися в Бейруті після вибуху селітри в порту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: