Європейські країни посилюють карантин через збільшення кількості хворих на COVID-19

Читать на русском
Високий рівень поширення коронавірусної інфекції змушує країни Європи запроваджувати нові карантинні обмеження, щоб стримати хворобу.
Фото: АР

Через підвищення рівня захворюваності коронавірусом у Європі, деякі країни розпочали працювати над запровадженням додаткових карантинних обмеження.

Про це повідомляє АР.

Очікується, що вже найближчим часом британський прем’єр Борис Джонсон оголосить про посилення карантинних обмежень у Сполученому королівстві.

Кількість хворих у Великій Британії подвоюється щотижня – вона вже досягла травневих показників, і, на думку головної лікарки країни Кріс Уітті, вже за лічені дні це може спричинити зростання рівня смертності.

У Франції, де за минулу добу було зафіксовано понад 13 тисяч нових випадків зараження коронавірусом, почали відкриватися додаткові пункти тестування.

Деякі країни Європи, зокрема Італія, внесли Францію до «чорної» зони, і вимагають від французів, які прибувають в їхні країни надати докази відсутності зараження коронавірусною інфекцією.

А от влада Норвегії заборонила масові зібрання в понад 10 осіб після значного підвищення рівня захворюваності на COVID-19. Людей закликають дотримуватися карантинних обмежень та носити захисні маски.

В Іспанії, де ситуація нині найгірша в Європі, поліція почала перекривати в’їзд та виїзд з офісних кварталів для того, щоб призупинити поширення інфекції.

Для того, щоб покинути свій будинок іспанцям тепер необхідно довести, що вони ризикують своїм здоров’ям з поважної причини: повинні йти на роботу, навчання або відвідати лікаря. Парки в країні зачинені, а кількість відвідувачів у супермаркетах та ресторанах обмежена 50 відсотками від максимальної кількості.

Нагадаємо, у ВООЗ стривожені стрімкими темпами поширення коронавірусу в Європі.

Також ми писали, що Європу почало накривати другою хвилею коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: