Коронавірус в Україні: Києву та п'яти областям бракує мобільних бригад

Читать на русском
Через погіршення ситуації з коронавірусом і завантаженістю мобільних бригад Києву і ще п'яти регіонам України потрібно збільшити їхню кількість.
Фото: duzhe.fm

Через погіршення ситуації з коронавірусом і завантаженістю мобільних бригад Києву і ще п'яти регіонам України потрібно збільшити їхню кількість.

Про це сказав голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Андрій Віленський на брифінгу в понеділок, 14 вересня.

За його словами, на сьогодні в Україні сформовано 1592 мобільні бригади з медиками для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. У середньому одна мобільна бригада за серпень зробила близько 130 зборів матеріалу для тестування на COVID-19 - всього 205 тисяч по країні або на 30% більше, ніж у липні.

«Найбільш завантаженими в серпні були мобільні бригади в Київській області, де на одну бригаду доводилося 365 тестувань. У Києві - 284 тестів на одну бригаду, Рівненській області - 208, Тернопільській - 203, Закарпатській - 197 і Волинській - 188. З урахуванням такої високої завантаженості вважаємо, що медичним установам у цих регіонах слід збільшити кількість мобільних бригад», - розповів Віленський.

Він додав, що це дозволить забезпечити своєчасне тестування всіх пацієнтів і вчасно почати їхнє лікування в разі підтвердження діагнозу.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я очікує збільшення кількості летальних випадків від COVID-19 в Європі через півтора-два місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: