У Грузії почалася друга хвиля епідемії COVID-19

Читать на русском
Прем'єр-міністр Грузії Гіоргій Гахарія заявив про початок другої хвилі епідемії та про посилення правил щодо запобіганню поширення коронавірусу. Обмеження не розповсюджуються на вибори та передвиборчу агітацію.
112-Україна

Прем'єр-міністр Грузії Гіоргій Гахарія заявив про початок другої хвилі епідемії і про посилення правил щодо запобігання поширення коронавірусу, повідомляє видання «Грузія онлайн».

Гахарія зазначив, що після проведення масштабного весілля в Тбілісі, утворилося 5 нових вогнищ зараження, в різних містах країни.

«Ми очікуємо зростання інфекцій у цих регіонах. На жаль, подією, яка призвела до поширення, стало весілля. Ми були змушені додати до постанови пункт про обмеження «не більше 10 чоловік», щоб заборонити подібні ритуали. Все це робиться з метою захисту здоров'я наших громадян», – сказав Гахарія на засіданні уряду.

З 10 вересня будуть заборонені культурні та спортивні заходи за участю понад 200 осіб. Також забороняється проведення клубних вечорів на відкритих майданчиках, а відкриття театрів, кінотеатрів і дитячих розважальних центрів, заплановане на 1 жовтня, було перенесено на 1 листопада.

Що стосується проведення виборів і передвиборних заходів, за словами глави уряду, обмеження не поширюються на агітаційні заходи і проведення передвиборчих кампаній.

Прем'єр також підкреслив, що ситуація в Грузії перебуває під контролем і причин для паніки немає. МОЗ і лікарняний сектор Грузії повністю готові до прийому пацієнтів.

Нагадаємо, 9 вересня в Грузії повернули суворі карантинні обмеження.

Раніше Грузія змінила правила для в'їзду іноземців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: