Ізраїль послабив блокаду сектора Газа

Читать на русском
Влада Ізраїлю прийняла рішення послабити блокаду сектора Газа, дотримуючись умов угоди про припинення вогню з рухом ХАМАС.
Фото - Global Look Press.

Влада Ізраїлю прийняла рішення послабити блокаду сектора Газа, дотримуючись умов угоди про припинення вогню з рухом ХАМАС.

«У службах безпеки Палестини розповіли, що Ізраїль відкрив комерційний пункт перетину кордону Керем Шалом і дозволив постачання в анклав пального та інших важливих товарів», - йдеться в повідомляє «Синьхуа».

Зазначається, що Ізраїль пропустив у Палестину вантажівки з товарами і бензовози, скасувавши заборону, що діяла 20 днів.

«Після загострення протистояння між ХАМАСом та Ізраїлем, Єрусалим посилив свої заходи стосовно сектора Газа, щоб змусити ХАМАС припинити запускати запальні повітряні кулі та саморобні снаряди на південь Ізраїлю», - йдеться в матеріалі.

Також Ізраїль заборонив риболовлю поблизу сектора Газа, а також доставки будівельних матеріалів та інших видів продукції, за винятком продуктів харчування і ліків.

Джерела розповіли Синьхуа, що після дозволу на доставку в Газу пального, єдина електростанція почне роботу після того, як виробництво електроенергії для більш ніж 2 млн жителів анклаву було припинено 16 серпня.

Раніше стало відомо, що Ізраїль зазнав ракетного удару з боку сектора Гази.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: