У США зросла кількість жертв урагану «Лаура»

Читать на русском

Кількість загиблих через ураган «Лаура» у штаті Луїзіана зросла до 16 осіб. Без електрики і води залишаються сотні тисяч людей.
Фото - AP.

Кількість загиблих через ураган «Лаура» у штаті Луїзіана зросла до 16 осіб. Без електрики і води залишаються сотні тисяч людей.

Про це повідомляє Associated Press.

З останніх жертв стихії - 80-річна жінка і 84-річний чоловік, які померли від отруєння чадним газом при використанні генераторів.

За розповідями місцевих жителів, в Луїзіані ураган валив дерева, розбивав вікна, зривав дахи з будинків, або повністю руйнував будівлі і навіть цілі квартали. Без електрики і води залишаються сотні тисяч людей.

У суботу, 29 серпня, президент США Дональд Трамп відвідав напівзруйнований штат, де у нього відбулася зустріч з губернатором Джоном Едвардсом і виконувачем обов'язків міністра внутрішньої безпеки Чадом Вольфом.

В ході спілкування з президентом губернатор Луїзіани зазначив, що «Лаура» стала найпотужнішим ураганом в історії штату.

За його словами, вона перевершила навіть ураган «Катріна», який при наближенні до узбережжя США в 2005-му році мав третю категорію.

Нагадаємо, у середу ввечері ураган «Лаура», якому дали четверту категорію за п'ятибальною шкалою, наблизився до узбережжя Луїзіани і Техасу.

Через ураган південному заході Луїзіани на хімічному заводі стався витік хлору і виникла пожежа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: