Науковці США виявили перший випадок повторного зараження коронавірусом в країні

Читать на русском
У 25-річного жителя штату Невада підтвердили повторному зараженню коронавірусів. З огляду на нові дані, дослідники припустили, що люди можуть хворіти Covid-19 кілька разів.
Фото - Reuters.

У 25-річного жителя штату Невада підтвердили повторне зараження коронавірусом.

Як пише CNN, з посиланням на повідомлення групи вчених з університету і Лабораторії громадської охорони здоров'я Невади, вперше коронавірус виявили у американця у квітні.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2096 осібЗа минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2096 осіб, зафіксовано 35 летальних випадків, 596 пацієнтів одужали.

Він скаржився на біль у горлі, кашель, головний біль, нудоту та діарею. Після 27 квітня стан пацієнта покращився, після чого два тести на коронавірус показали негативний результат. Протягом місяця він почувався добре.

Проте вже 31 травня чоловік знову звернувся до медиків по допомогу: в нього була лихоманка, головний біль, запаморочення, кашель, нудота й діарея. Хворого госпіталізували з підозрою на COVID-19 й надали кисневу підтримку. Генетичне дослідження обох зразків вірусу показало, що відбулося два різних зараження.

При повторному зараженні симптоми у хворого виявилися більш важкими.

Цей випадок став першим підтвердженим у США реінфікуванням коронавірусом. З огляду на нові дані, дослідники припустили, що люди можуть хворіти Covid-19 кілька разів.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2096 осіб, зафіксовано 35 летальних випадків, 596 пацієнтів одужали.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 119 074 осіб, з них 56 734 одужали, летальних випадків — 2527.

У світовому антирейтингу COVID-19 Україна на 12-му місці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: