На Міжнародній космічній станції стався витік повітря

Читать на русском
На Міжнародній космічній станції стався витік повітря. Однією з можливих причин є потрапляння метеорита або космічного сміття.
Фото з відкритих джерел.

На Міжнародній космічній станції стався витік повітря. Однією з можливих причин є потрапляння метеорита або космічного сміття.

«На МКС виявлено мікровитік атмосфери станції. Ведуться роботи з її локалізації. Фахівці планують послідовно перекривати модулі станції, щоб визначити, де саме падає тиск ... Витік повітря був зафіксований приладами російського сегменту станції зі зміни частки вмісту в атмосфері станції азоту, кисню і вуглекислого газу», — повідомило інформагентство ТАСС.

Повідомляється, що в п’ятницю члени екіпажу станції перейдуть в модуль «Зірка» для того, щоб організувати контроль тиску в модулях американського сегмента. Дана процедура відображена в бортовій документації та є спільним рішенням груп управління американського і російського сегмента МКС. Під час перебування протягом трьох днів на російському сегменті екіпажем заплановано проведення штатних робіт.

Уточнюється, що російсько-американський екіпаж МКС веде роботу з локалізації місця витоку повітря зі станції.

У Роскосмосі уточнили, що життю російських космонавтів Анатолія Іванишина і Івана Вагнера, які зараз перебувають на борту МКС, нічого не загрожує.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX у співпраці з NASA 30 травня запустила на МКС космічний корабель «Crew Dragon» з 2 астронавтами на борту.

Вперше за майже 10 років два американських астронавти полетіли на МКС не в російському «Союзі», а на американському кораблі.

31 травня космічний корабель «Crew Dragon» зістикувався з МКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: