Тернопільська область отримає 12 млн грн на ліквідацію наслідків паводків

Читать на русском
Тернопільська область отримає 12,6 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків повені. Гроші виділять з держбюджету.

Кабінет міністрів виділив Тернопільській області з держбюджету майже 12,6 млн гривень на ліквідацію наслідків повені, яка накрила регіон в червні.

Рішення прийняли на засіданні в середу, 5 серпня. Відповідне розпорядження оприлюднене на сайті Кабміну.

Повені в Україні: Зеленський підписав закон на випадок надзвичайних ситуаційЗакон збільшує на 2 млрд грн резервний фонд, сформований в державному бюджеті для здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проєкту бюджету.

«Виділити Тернопільській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету 12 599,928 тис. гривень для здійснення першочергових (невідкладних) заходів щодо ліквідації її наслідків», - сказано в документі.

Тернопільська ОДА, зокрема, повинна забезпечити виплату грошової допомоги сім'ям, у яких зруйновані житлові будинки (з розрахунку 20 тисяч гривень на сім'ю).

При цьому ОДА може передбачати в договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг попередню оплату для заходів з ліквідації наслідків повені в розмірі до 50% їх вартості на строк не більше трьох місяців.

До 30 грудня Тернопільська ОДА зобов'язана відзвітувати перед Мінфіном, Мінекономіки і Держказначейством щодо витрати грошей.

Нагадаємо, на Прикарпатті постраждалі від паводків вже отримали понад 50 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: