У Карпатах виникла загроза зсувів і підтоплень

Читать на русском
У середу, 5 серпня, в результаті сильних злив в Закарпатській області виникла загроза підтоплення понижених місць і зсувів в горах.
фото з відкритих джерел

У середу, 5 серпня, в результаті сильних злив в Закарпатській області існує загроза підтоплення понижених місць і зсувів в горах.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Синоптики розповіли про погоду на тижденьЗ понеділка, 3 серпня, в Україні почнеться поступове потепління, дощів і гроз на території країни не очікується.

За даними рятувальників, сьогодні в західній і центральній частинах Закарпатської області, в місцях проходження сильних злив на малих водотоках, можливе швидке підвищення рівнів води на 0,3-1,0 м.

В результаті негоди можливе формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених місць. У той же час в горах виникла загроза формування локальних селевих потоків і зсувів вологого грунту.

Відзначимо, як повідомляє Укргідрометцентр, 5 серпня дощі з грозами прогнозують в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях. У всіх інших регіонах - помірна хмарність. Денна температура від +27 до +32 тепла.

Нагадаємо, кліматологи назвали аномалією відсутність лавин в Карпатах за весь сніголавинний сезон 2019-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: