У США заявили про нову фазу коронавірусу

Читать на русском
У США заявили про початок нової фази епідемії коронавірусу. Хвороба стала надзвичайно поширеною не тільки в містах, а й у сільській місцевості.
epa european pressphoto agency

У США заявили про початок нової фази епідемії коронавірусу. Хвороба стала «надзвичайно поширеною» не тільки в містах, але і в сільській місцевості.

Про це повідомила координатор робочої групи Білого дому з питань боротьби з COVID-19 Дебора Біркс, передає Голос Америки.

За її словами, кількість заражень продовжує збільшуватися в низці районів країни, і представники органів охорони здоров'я працюють з губернаторами над адаптацією заходів до умов кожного штату.

«Ми перебуваємо в новій фазі. Нинішня ситуація відрізняється від того, що ми мали в березні і квітні. Вірус надзвичайно поширився як у сільській місцевості, так і в містах... Я звертаюся до всіх жителів сільської місцевості: ви не маєте імунітету і не захищені від цього вірусу», - заявила доктор Дебора Біркс, виступаючи на каналі CNN.

Вона наголосили, що люди, які живуть у сім'ях з кількох поколінь, повинні носити маски навіть удома, щоб захистити людей похилого віку або людей із супутніми захворюваннями.

Також помічник міністра охорони здоров'я і соціальних служб адмірал Бретт Жіруар наголосив на важливості носіння масок.

«Якщо ми цього не зробимо, не обмежимо скупчення людей у закритих просторах, вірус так і буде поширюватися», - заявив він.

За словами Жируара, носіння масок і уникнення скупчень дає такий же результат, як і жорсткий карантин.

Раніше повідомлялося, що в штаті в Австралії оголосили режим лиха через спалах коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу 2 серпня зафіксували 990 нових випадків коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: