Суд відправив під арешт підозрюваного у вбивстві бійця полку «Азов»

Читать на русском
Запорізький апеляційний суд у середу, 29 липня, змінив раніше обраний запобіжний захід у вигляді застави для підозрюваного в смертельному побитті бійця полку Азов на тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, задовольнивши відповідне клопотання.
firstregion.com.ua

Запорізький апеляційний суд у середу, 29 липня, змінив раніше обраний запобіжний захід у вигляді застави для підозрюваного в смертельному побитті бійця полку «Азов» на тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, задовольнивши відповідне клопотання.

Про це повідомляє відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

«27 липня слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області у зв’язку зі смертю потерпілого підозрюваному було змінено підозру на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Того ж дня слідчі за погодженням з прокуратурою звернулися до суду з клопотанням про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - повідомили в поліції.

Як повідомили у пресслужбі Запорізького апеляційного суду, підозрюваний та його захисники взяли участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

«Також у залі апеляційного суду були присутні представники батальйону «Азов, ветеранської спільноти, громадськості та засобів масової інформації», - додали в суді.

Нагадаємо, 21 липня близько 23:55 до Комунарського відділення поліції ГУНП у Запорізькій області надійшло повідомлення з 5-ї міської лікарні про те, що з торговельного центру міста з травмами голови доставили місцевого жителя 1991 року народження – бійця полку «Азов».

Працівники поліції встановили підозрюваного в завданні тяжких тілесних ушкоджень та затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Згодом йому повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Районним судом Запорізької області фігуранту було обрано запобіжний захід у вигляді застави 40 000 гривень.

У понеділок, 27 липня, якого жорстоко побили в Запоріжжі боєць полку «Азов» Олег Черевко (позивний - «Смерть»), помер у лікарні внаслідок травм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: