У Кабміні розповіли, коли відновлять подорожі до ЄС

Читать на русском
Повноцінне відновлення подорожей до Європи відновиться, коли знизяться показники захворюваності на коронавірус. Про вільний в'їзд в країни Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені.
Фото - segodnya.ua

Повноцінне відновлення подорожей до Європи відновиться, коли знизяться показники захворюваності на коронавірус. Про вільний в'їзд до країн Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю «Сегодня».

Подорожі за кордон: як перевірити, куди дозволено в’їзд та транзит для українцівКого впустять до ЄС, що вимагає Туреччина після прильоту, які країни дозволяють українцям пересуватися транзитом?

За її словами, відновлення повноцінних подорожей в ЄС не залежить від політичних домовленостей, це виключно епідеміологічне питання.

Стефанішина нагадала, що згідно з рекомендаціями Єврокомісії кожна країна ЄС може погоджувати рішення про зняття заборони на в'їзд самостійно.

Віцепрем'єр також зазначила, що політика ЄС щодо обмежень на в'їзд громадян із третіх країн стосується не тільки України.

Нагадаємо, раніше у МЗС повідомили, що для громадян України вже відкриті 25 напрямків для подорожей.

Раніше ми писали, як перевірити, куди дозволено в’їзд та транзит для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: