Карта ООС: ситуація на сході України на 26 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 26 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Минулої доби в районі проведення операції продовжувалися заходи, спрямовані на відновлення інфраструктури регіону. Зокрема, підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних сил обстежили майже 7 гектарів місцевості, при цьому вилучили і знешкодили 70 вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, рятувальники допомогли місцевому населенню відновити 10 пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів будинків у прифронтових населених пунктах, ще на 20 об’єктах відновлювальні роботи тривають. А на контрольних пунктах в’їзду-виїзду упродовж доби рятувальники надали медичну та психологічну допомогу близько 30 громадянам України.

Активно залучені до заходів гуманітарного спрямування і військовослужбовці Збройних Сил України. Так, морські піхотинці забезпечили стале підвезення питної і технічної води мешканцям прифронтового селища Бердянське, що на Приазов’ї.

Водночас, нормалізації обстановки не сприяють обстріли ворогом позицій українських захисників, яких за 24 липня було 9, у тому числі 3 – із застосуванням заборонених мінометів калібрів 120 та 82 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: