Шмигаль повідомив, чим були стурбовані в ЄС після зміни керівництва НБУ

Читать на русском
Міжнародні партнери відреагували на зміну керівництва Національного банку України спокійно і напружено. Вони переживали за збереження незалежності НБУ.

Міжнародні партнери відреагували на зміну керівництва Національного банку України спокійно і напружено. Вони переживали за збереження незалежності НБУ.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Брюсселю.

«Вони переживали за збереження стабільності політики Національного банку, тому, що НБУ, згідно із законодавством, відповідає за збереження стабільності грошової одиниці, цінової стабільності, фінансової системи, зокрема, банківської, забезпечення сталого економічного розвитку, разом з урядом України», - розповів Шмигаль.

При цьому він додав, що партнери переживали, чи не викинули «вони свої гроші на вітер і будуть збережені інвестиції в український фінансовий сектор», бо профінансували частину структурних реформ в Україні.

Він додав, що рішення колишнього голови НБУ Якова Смолія піти у відставку було несподіваним для всіх.

За його словами, в Євросоюзі цікавилися цією темою, в тому числі й під час попередніх консультацій перед підписанням нового меморандуму про співпрацю, в рамках якого Україна отримає 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги.

Раніше Шмигаль розповів, на що витратять новий транш від ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: