Підняття танкера в Одесі: судно намагаються полегшити

Читать на русском
В Одесі сьогодні, 19 липня, продовжили операцію з підняття затонулого торік танкера Delfi. Сьогодні судно не підійматимуть, але спробують полегшити його вагу.
dumskaya.net

В Одесі сьогодні, 19 липня, продовжили операцію з підняття затонулого торік танкера Delfi. Сьогодні судно не підійматимуть, але спробують полегшити його вагу.

Про це повідомляє місцеве агентство Думська.

Як пояснив співвласник компанії ТІС, яка виконує роботи, Андрій Ставніцер, вчора затонуле судно не змогли підняти через його вагу. Сьогодні водолази спробують полегшити танкер, щоб буксири змогли його підняти.

«Вчора стало зрозуміло, що судно занадто важке - лопнув понтон, порвався кормовий трос. Сьогодні водолази будуть полегшувати Delfi: відкачувати кормовий відсік і носовий трюм, діставати понтон і міняти його. Буксири сьогодні працювати не будуть», - розповів Ставніцер.

Дату наступної спроби підняття танкера визначать на вечірній нараді робочої групи.

«Всім хочеться швидше закінчити і забути про це, але поспіх в такій ситуації може обернутися бідою, тому працюємо спокійно», - додав він.

Відзначимо, що судно затонуло біля берегів Одеси в листопаді минулого року, після того як через сильний шторм його зірвало з якоря. Власник затонулого танкера не мав можливості підняти його, тому судно по цей час залишається лежати біля міського пляжу. Час від часу з танкера проливається паливо, що загрожує екологічною катастрофою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: