У МОЗ розповіли про правила відвідування шкіл з вересня

Читать на русском
Навчання в школах з 1 вересня. Серед нових правил – обов'язкове вимірювання температури працівників школи й учнів, а також використання антисептиків.
moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я розробляє правила, згідно з якими діти підуть вчитися до школи з 1 вересня. Одне з них – обов'язкове вимірювання температури працівників школи й учнів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 15 липня.

Україна не готова до дистанційного навчання в школах — ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський розповів, що країна технічно не готова до дистанційного навчання в школах з вересня. Для цього потрібно, щоб 3G і 4G було в усій Україні.

За його словами, з 1 вересня обов'язковим буде вимірювати температуру для всіх працівників освітнього закладу і дітей. При температурі 37,2 і вище їх не допускатимуть до роботи або до навчання.

«Батьки, які приводять дітей до школи, повинні користуватися масками, коли заходять до школи. У школі повинні бути антисептики, і діти повинні ними користуватися», – підкреслив він.

Степанов додав, що це загальні правила, а інші – пропрацюють найближчим часом. Очікується, що на наступному тижні всі правила будуть передані на затвердження до Кабміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво МОЗ і МОН обговорюють кілька варіантів формату роботи шкіл з 1 вересня через COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: