На десантному кораблі ВМС США третій день не можуть загасити пожежу

Читать на русском
Рятувальникам третій день не вдається впоратися з сильною пожежею, яка охопила американський десантний корабель Bonhomme Richard.

Рятувальникам третій день не вдається впоратися з сильною пожежею, яка охопила американський десантний корабель Bonhomme Richard на військово-морській базі в Сан-Дієго, штат Каліфорнія.

Полум'я продовжує вирувати всередині корабля, на якому від високої температури завалилася усередину частина злітної палуби.

Очевидці у соцмережах також повідомляють, що корпус Bonhomme Richard тріснув ближче до ватерлінії. З тріщини йде густий дим. Внаслідок пожежі постраждала одна з двох надбудов на палубі - капітанський місток. Крім того, обвалилася щогла.

Крім численних катерів, поливають Bonhomme Richard з пожежних стволів, задіяно три вертольоти, що скидають на нього воду.

Під час гасіння пожежі сталися осада і крен корабля у зв'язку з його поливом великою кількістю води. Рятувальні команди ведуть її відкачування.

Командування надводних сил Тихоокеанського флоту США повідомило, що, щонайменше, вже 59 людей постраждали в ході гасіння пожежі, включаючи 36 моряків і 23 цивільних.

Вони отримали незначні травми внаслідок теплового удару і отруєння димом, госпіталізації ніхто не потребує.

Нагадаємо, пожежа на десантному кораблі у місті Сан-Дієго (штат Каліфорнія, США) сталася вранці 12 липня, після чого на судні прогримів вибух. У той момент на судні знаходилося 160 осіб, які були евакуйовані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: