Карта ООС: ситуація на сході України на 14 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 14 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вчора збройні формування РФ здійснили 18 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Ворог 8 разів застосовував міномети, випустивши в районах н.п. Луганське, Кримське, Піщевик, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Водяне та Сартана загалом 86 мін 120-го та 82-го калібрів.

Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли з важкого озброєння і ділянку розведення сил та засобів № 2 “Золоте” випустивши після 19.00 1 міну калібру 120 мм.

З гранатометів різних систем та стрілецького озброєння окупанти порушували режим тиші поблизу н.п. Кам’янка, Славне, Водяне, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Первомайськ.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко відповідали на ворожі обстріли застосовуючи чергові вогневі засоби. За підтвердженими даними розвідки, минулої доби захисники України адекватним вогнем у відповідь знищили одного та поранили двох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 14 липня

Сьогодні окупанти, станом на 12:00, порушили режим тиші один раз. Після 05:00 ранку від Спартака ворог застосував по нашим оборонцям Авдіївки ручні та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед наших захисників немає.

Втрати російсько-окупаційних військ уточнюються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: