Ще в одній області виявлено мор риби

Читать на русском
Мор риби виявили у водосховищі в Харківській області. Попередньо, задуху риби спровокували дощі і спека.
фото 62.ua

У Вовчанському районі Харківської області виявили масову загибель риби в Печенізькому водосховищі. Попередньо, задуху риби спровокували дощі і спека.

Про це повідомив завідувач іхтіологічним сектором Управління Державного агентства рибного господарства в Харківській області Олександр Титечко, передає «Укрінформ» в п'ятницю, 10 липня.

На пляжах Києва знайшли кишкову паличкуДослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва показали наявність кишкової палички на 12 пляжах столиці.

«9 липня інспектори рибоохоронного патруля виявили задуху риби в затоці громадського пляжу поблизу бази відпочинку на Печенізькому водосховищі. Загальна кількість померлої риби склало більше 2700 особин. Вода в затоці - жовтувато-бурого кольору з характерним запахом сірководню», - сказав Титечко і додав, що попередньо, задуху риби спровокували дощі і спека.

Про те, що трапилося, поінформували Держспоживслужбу, Держекоінспекцію, місцеву фірму, яка займається рибогосподарською діяльністю, регіональний офіс водних ресурсів, районну державну лабораторію ветеринарної медицини.

Зразки риби і води відібрали на дослідження. Через 10 днів очікується результат. Зараз працівники місцевого рибгосподарства проводять аерацію, як перший захід з очищення і збагачення води киснем.

Титечко також додав, що попередній випадок задухи риби через нестачу в воді кисню стався в Харківській області в минулому році - тоді загинуло кілька центнерів риби.

Нагадаємо, раніше мор риби виявили в Дніпровському лимані Миколаївської області та в Херсонській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: