Карта ООС: ситуація на сході України на 9 липня

Читать на русском

Загалом російсько-окупаційні війська здійснили вчора 14 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Також збройні формування РФ вдень свідомо вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів по житловим будинкам місцевих мешканців селища Зайцеве. В результаті цього ганебного обстрілу, окупанти завдали пошкоджень одному з будинків. На щастя, жертв та поранених серед цивільного населення немає.

Ігноруючи Мінські угоди, російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів по позиціях захисників України в районах н.п. Авдіївка, Оріхове, Новолуганське, Хутір Вільний та Новозванівка, загалом випустивши 52 міни 120-го та 82-го калібрів.

Крім того, вчора вдень застосовуючи безпілотник для скидання гранатометних пострілів, ворог здійснив обстріл оборонців Зайцевого.

З гранатометів різних систем та стрілецького озброєння окупанти порушували режим тиші поблизу н.п. Мар’їнка, Авдіївка, Хутір Вільний, Оріхове, Опитне, Старогнатівка та Новозванівка.

За повідомленням Штабу ООС, за даними розвідки, вчора захисники України, під час ведення оборонних дій поранили двох окупантів та знищили одну бойову броньовану машину типу «Тигр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: