Карта ООС: ситуація на сході України на 6 липня

Читать на русском

Інтенсивність обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій минулої доби дещо знизилася.

Противник загалом здійснив 8 обстрілів, під час двох з яких застосував заборонені міномети 120-го і 82-го калібрів відповідно.

Українські воїни на усі спроби окупантів загострити ситуацію реагували негайно, вогнем із наявних чергових засобів змушуючи їх припинити агресивні дії.

Луганський напрямок

Тут ворог вранці випустив 17 мін калібру 120 мм, вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших опорних пунктах біля Хутора Вільного.

А неподалік Оріхового після 21:00 протягом 15 хвилин лунали підствольні і автоматичні станкові гранатомети противника.

Донецький напрямок

Там на світанку російсько-окупаційні війська задіяли міномет 82-го калібру і кулемет під час обстрілу позицій наших військ поблизу Павлополя.

На підступах до Мар’їнки ворог проявляв активність тричі за добу, застосовуючи гранатомети різних систем і кулемети великого калібру.

Захисників Новотроїцького окупанти у другій половині дня з боку Докучаєвська обстріляли зі станкового протитанкового гранатомету і великокаліберного кулемету.

А у вечірній час в районі Широкиного відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї.

За минулу добу втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Наші воїни, утримуючи оборону, 5 липня прицільним вогнем двох окупантів знищили та щонайменше двох поранили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: